Translate This Page

English English English English English English

Класиране

ОГ София (столица) - южна подгрупа expand/close
есенно класиране:
Отбор М Т
1 Железница 11 30
2 Гранит 11 30
3 АКАДЕМИК 11 27
4 Витоша II 11 27
5 Люлин 11 18
6 Обеля 11 12
7 Орловец 11 12
8 Урвич 1960 11 10
9 Младост 2015 11 10
10 Футбол клуб 13 11 8
11 Урвич 11 7
12 Спарта 11 4
- expand/close

Последно от форума

akademik-sofia.com във:

Facebook Page - - YouTube

Случайни Албуми

Случайнa снимка

ЦСКА - АКАДЕМИК 7:2
Сезон 2009/10г. - ЦСКА - АКАДЕМИК 7:2
Брой снимки: 27

Новини 2020

ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

Архив

Сезон 2011/12г.: >>

Сезон 2010/11г.: >>

Сезон 2009/10г.: >>

Сезон 2008/09г.: >>

Сезон 2007/08г.: >>

За нас

Вие сте тук от:

Онлайн

Посетители: 3
най-много онлайн: 110
на: 22 октомври нд 2017г.

Online Menu

В момента има:
3 посетители в сайта
Посетител stats.php
Посетител page.php
Посетител news.php

Статистика/Брояч

Брояч

Тази странница днес ...
общо: 16
уникални: 14

Тази странница общо ...
общо: 535900
уникални: 101854

Сайт ...
общо: 1168745
уникални: 245055

Статистика

Сайт Статистика

АКАДЕМИК София - Официален фен сайт разполага с общо:

1051 новини
3 категории новини
139 събития

Официален фен сайт на АКАДЕМИК София

Новини

АОГ - ЮГ - първи кръг - предстоящи срещи                                Академик завърши сезона с победа                                Резултати - XII кръг                                Честита Нова година!                                Резултати - VII кръг                                Предстоящи срещи - III кръг                                II кръг - резултати                                I кръг - резултати                                Предстоящи срещи - I кръг                                ОГ София (столица) - Южна подгрупа - програма /есен 2018 г/                                Куп приятни новости за играчите в столичната АОГ от новия сезон                                Програма за I кръг на АОГ -Юг                                Академик разгроми Урвич (Долни Пасарел) за по-малко от 30 минути                                Резултати и класиране - XVII кръг                                Академик допусна пълен обрат от лидера в класирането                                

Бойко Борисов: Ще построя 5 европейски стадиона в София


Във вторник вечерта шефовете на софийските футболни клубове отидоха на гости. Гостуваха на министър-председателя Бойко Борисов в Бояна. За срещата се знаеше още миналата седмица, когато собствениците на ЦСКА, Левски, Локомотив и Славия се срещнаха с премиера, за да обсъдят проблемите на футболното развитие и особено драмата със стадионите. Тогава Борисов им каза: "Имам няколко идеи - трябва да се направи това, това и това. Обмислете ги и елате във вторник вечерта да поговорим." Ето защо това не е "тайна" среща, както им се струва на редица текстописци, случайно пребиваващи по страниците на печата. Шефовете на Левски, ЦСКА, Славия и Локомотив отидоха при премиера. Говориха. И сега са много ентусиазирани.

- Какво да ти разказвам, братко мой. Това е първият човек в България, не премиер, а човек, които от 25 години насам иска да направи и ще направи нещо за спорта - заяви Николай Гигов. Венци Стефанов не можеше да повярва на късмета си.

- Такова нещо не съм сънувал. Премиерът има такъв размах, такова стратегическо виждане и такава енергия, че ако сега не направим тези неща, за които говорихме, значи сме пълни глупаци и трябва да ни обесят на гредата на вратата.

Опитахме се да научим от Стефанов и Гигов за какво точно са говорили, но те категорично отказаха подробности. Не било коректно. Така е, не е коректно, а тази етика в поведението им е нещо ново и хубаво. Тогава в. "7 дни спорт" помоли премиера Бойко Борисов да разкаже лично за какво са говорили, какви са намеренията и как по-точно ще се реализират.

- Господин премиер, имате втора среща за последните десетина дни с шефовете на софийските футболни клубове. Това показва, че се случва нещо, че се случва интензивно и в него е ангажирана държавата. Какво всъщност става?

- Ами дойдоха ми на гости. Дойдоха в 19.00 ч., тръгнаха си в 20.20. Нищо не съм ги черпил, хубави гости, икономично ми излизат.

- Тези стари лисици, които от гол риза свалят, не са си тръгнали с празни ръце. Какво поискаха от вас, за какво ви омагьосват?

- Няма магии. Ние трябва да престанем да говорим за спорта, да се оплакваме, да искаме и трябва да започнем да правим нещо за него. Какво можем да направим? Не е най-важното да има държавна "грижа" или държавна "помощ" за спорта, защото това не работи. Днес ще им помогнеш, утре ще им помогнеш, но вдругиден няма и всичко ще свърши. Най-важното е да има държавна политика за спорта. Затова аз бях поканил на срещата председателя на Народното събрание г-жа Цецка Цачева и вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков. Така че мога да кажа - на работна среща с футбола се яви държавата България.

- Вероятно сте се концентрирали върху няколко въпроса. Кои?

- Всъщност въпросите са два. Единият е за бъдещото финансиране на спорта. Вторият е за състоянието на стадионите. Сега ще го съобщя за първи път. Ние попитахме Брюксел и получихме тяхното одобрение, имаме така да се каже зелена улица. До октомври ще приемем нов закон за хазарта в интернет. Ще наложим акциз в размер на 16%. От тях 10% ще отиват директно във футбола. Специалистите доказват, че в интернет годишно се правят залагания за минимум 300-350 млн. евро. Може да се окажат и много повече, да даде Бог. Това означава всяка година по 35 млн. евро за футболните клубове. Ами тези пари са повече от сегашните бюджети на всички отбори в България.

- Как предполагате, ще се разпределят тези пари? Това наистина са много пари за държава като вашата и за сиромашия като футбола ни.

- През професионалната футболна лига и на всички отбори.

- И в "Б" група ли?

- И във "В" група, не само в "Б".

- Разбираме, че отборът на "Бистрица" например освен аванта дузпи ще получава и някой лев.

- Каква аванта бе, дузпа си беше, само слепите не я видяха. И какво толкова тази година само една дузпа ни дадоха и аз си я вкарах.

- Да се върнем към парите от хазарта. Имате решението от Брюксел, 10% ще отидат в клубовете. Останалите пари?

- Останалите в държавата, защото това ще си бъде държавен бизнес.

- Това звучи сензационно и ако започне да се случва, ще има страхотен ефект. Но може да стане така - пари има, а няма къде да се играе, защото сега у нас просто няма годни стадиони. Какво ще направите за стадионите?

- Просто ще направим стадиони. Отказах се от идеята да правим един национален стадион - няма да стане така. Ще направим четири или пет стадиона в София. Ще ги направим едновременно и по всички изисквания на УЕФА и ФИФА.

- Господин премиер, вие шегувате ли се? Утре всичко това ще бъде публикувано и хората ще го прочетат.

- Да ви приличам на човек, който се шегува със сериозни неща? Ще изградим нови стадиони на мястото на сегашните "Българска армия", Герена, "Локомотив", "Славия" и "Академик". И на всеки един от тези стадиони ще може да играе и националният отбор, и всеки български или чуждестранен отбор. Ще бъдат европейски стадиони. А сега ще ви обясня как ще го направим. Първо - ще го направим бързо. Второ - ще го направим, без да пипаме и един лев от парите на пенсионерите, на държавните служители или на болниците. Тези хора се нуждаят да им даваме, а не да им вземаме. И ще го направим по такъв начин, че ще разчистим едни пущинаци, които стоят в централните части на София от 25 години и така ще си стоят, ако не предприемем нещо.

- Става крайно интересно. Кои са пущинаците, защото в София ги има доста, и какво ще ги правите?

- Пущинаците са бившите стадиони "Раковски", "Септември" и игрището "Юнак" заедно с прилежащите им територии. Те са публична държавна собственост, предназначена изключително за спорт. Това ще го променим, няма да е "изключително" за спорт. После ще ги продадем. В публичен търг, при явни и открити процедури и т.н. С парите, които ще получим от тези продажби, ще направим тези стадиони, които споменах. А фирмите, които ще купят "Раковски" и останалите обекти, ще направят на тях каквото трябва за един модерен европейски град. Така ще решим два проблема едновременно - за стадионите и за пущинаците.

- Смятате ли, че ще има обществено съгласие за такъв проект?

- Това е много важно, да ви кажа. Искам в следващите дни, в следващите седмици медиите, специалистите да направят публична дискусия, да се чуят всички мнения, да се видят всички варианти и обществото да стигне до съгласие за тези проекти. Няма да позволя този или онзи обект да бъде прилапан от някой на добра сметка за него и на пълна загуба за държавата и спорта. Тези стадиони трябва дори като умрат като стадиони, да родят спорт. Както се казва - от пепелта ще възкръсне нов живот. А те сега са пепел и никога нищо друго няма да бъдат, ако ги държим като "стадиони".

- Как ще оформите проекта нормативно?

- С решение на Министерския съвет. Всички приходи от тези търгове - за ремонт на стадионите. Приемаме постановление на Министерския съвет и това е. Ако искате, ще ви кажа още нещо. Аз съм готов да отида още по-нататък. Готов съм да обсъждам и да тръгна към предаване на стадионите напълно на футболните клубове.

- Те и сега са им дадени на концесия. Ето, правителството реши да даде за 30 години "Българска армия" на ЦСКА.

- Не, не на концесия. Може би трябва да им ги прехвърлим напълно като тяхна собственост.

- Това е държавна помощ, как ще реагират в Брюксел?

- Да, вярно, държавна помощ е и ако не се работи по въпроса, в Брюксел ще скочат и ще ни спрат. Но ако се работи, ако се обясни, че имаме две възможности - да имаме футбол или да нямаме, може да се постигне резултат. Това наистина е за по-нататък, но трябва да го мислим как да стане. Защото това е пътят, друг няма.

Източник: Novsport.com

Прочитания: 867

Харесва ми! 1 Не ми харесва! 1
  • Понастоящем 6.00/6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Оценка: 6.0/6 (2 гласували)


Подобни новини:
Бойко Борисов се срещна със софийските футболни босове
Продават четири стадиона в София
Бойко Величков фаворит за поста на Самир Селимински
Академик започва ремонт на стадиона (на IVкм)
Академик започна подготовка и ремонт на стадиона
Сашо Борисов поема Академик
Сашо Борисов определи група от 25 футболисти

- Официален фен сайт на АКАДЕМИК София - 15 април /пт/ 2011г.

 


ТВ Програма - Футбол

Програма от ТВ-програма.bg

Livescore

Предстоящи събития

Няма предстоящи събития

Август 2020

ВреметоВалутни курсове

Google

Търсене в сайта

RSS Публикации

Нашите новини могат да бъдат показвани с ползването на RSS.

rdf

RSS новини


»Босът на Марек: Бюджетът ни е 120 000, нямаме пари за Втора лига
Президентът на Марек Цветан Видински коментира пред vitoshanews.com победата над Левски (Чепинци) с ...
»Страшна лятна буря прекъсна дебютния мач на Левски (Чепинци) – СНИМКИ И ВИДЕО!
Марек победи Левски (Чепинци) с 1:0 като символичен гост в мач от 1-ия кръг на Югозападната Трета ли ...
»Екундайо Джайеоба: Грешките ни провалиха срещу Марек
Най-голямата звезда на Югозападната Трета лига през този сезон – Екундайо Джайеоба, коментира ...
»Локо (Сф) наказа новак в Своге, Станчев и Диков бележат (СНИМКИ)
Локомотив (Сф) спечели гостуването си на Спортист (Своге) с 2:0 в мач от 1-ия кръг на Втора лига. Пр ...
»От Доброславци бесни от съдийството в Сандански, искат сурови наказания!
Вихрен (Сандански) стартира с победа новия сезон в Югозападната Трета лига. В мач от първия кръг на ...
»Експерт в борбата с „черното тото“: Убиха Йордан Динов заради уговорените мачове
Може би си спомняте името Франческо Баранка. Италианецът следеше отблизо футболния живот в България ...
»ЦСКА излъга Септември при юношите
ЦСКА – София стартира с победа новия сезон в Елитната футболна група до 17 години. “Арме ...


»НА ЖИВО: Байерн громи Челси и във втория мач
...
»Беласица не победи новак на старта на Югозапад
...
»Левски вкара 4 на Монтана
...
»Иван Влъчков с полпозишън в първия кръг на писта Енеос
Иван Влъчков с Хонда Сивик ще стартира от полпозишън в серия Туринг на Писта Енеос, първи кръг от на ...
»Борислав Балджийски: Добър мач, но не спечелихме
Играчът на мача в двубоя между Монтана и Арда Кърджали Борислав Балджийски коментира полученото раве ...

Мобилна версия

e107mobile Вече можете да ни посетите и oт мобилния си телефон! Отидете на адрес: www.akademik-sofia.com/ от вашия мобилен телефон или друго мобилно устройство, за да се насладите на олекотената ни мобилна версия!!

АКАДЕМИК София във Facebook

Начало на сайта

Старт на сайта: 14 октомври 2007г.

Официален фен сайт на АКАДЕМИК София

Copyright © akademik-sofia.com Всички права запазени! Creative Commons License
PageRank my emails
SEO Оптимизация


Protected by: ZB BLOCK
Време за изпълнение:0.1387 сек.,0.0758 от тях за заявки.БД заявки:78. Сървър памет:5,636kb